ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Росії роботодавців зобов’язали видавати спецкомбінезони або халати працівникам, які працюють за комп'ютером

05.03.2015, 14:30

В Росії роботодавців зобов’язали видавати спецкомбінезони або халати працівникам, які працюють за комп'ютером. Наказ, яким визначається порядок видачі працівникам шкідливих виробництв спецодягу та засобів захисту, підписав міністр праці та соцрозвитку Росії Максим Топілін, повідомляє “Фонтанка”.

Як пише видання, вперше до шкідливих професій віднесли оператора електронно-обчислювальних машин.

Згідно з правилами, небезпечним виробничим фактором визнається робота за комп'ютером протягом не менше половини робочої зміни (чотири години на день). Таких операторів роботодавець зобов'язаний щорічно забезпечувати спеціальним костюмом або халатом «для захисту від загальних виробничих забруднень».

За діючими правилами, співробітнику, який працює за комп'ютером, пропонувалося видавати спеціальні окуляри для захисту очей від «комп'ютерного зорового синдрому».

Нові вимоги набудуть чинності з 28 травня. Для роботодавців, які ухилились від забезпечення співробітників засобами захисту, з цього року встановлено каральні санкції - компанії можуть бути оштрафовані на суму до 150 тисяч рублів, їх керівники або індивідуальні підприємці - до 30 тисяч рублів.

Видання нагадує, що за діючими нормативами співробітники, що працюють не менше половини зміни за комп'ютером, повинні проходити попередні (при укладенні договору) та періодичні медичні огляди. Разом з тим, спроби петербурзьких наглядових органів покарати роботодавців (у тому числі, банки та інші компанії) за ігнорування таких вимог найчастіше виявляються безрезультатними, оскільки чиновникам не вдається довести час безпосередньої роботи співробітників перед монітором.

Liked the article?
Help us be even more cool!