ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Росії попередили Радіо Свобода і його проекти, що їх роботу можуть обмежити

10.10.2017, 12:26
Фото - radiosvoboda.org

Міністерство юстиції Росії попередило Радіо Свобода і його проекти - канал “Настоящее время” і сайт “Idel.Реаліі”, що їх роботу в РФ можуть обмежити, оскільки їх “діяльність може бути кваліфікована як діяльність іноземного агента”. Про це повідомляє канал "Настоящее время".

У листі за підписом директора департаменту у справах некомерційних організацій Мін'юсту РФ Володимира Титова йдеться: “Доводимо до вашого відома, що Законом Російської Федерації “Про засоби масової інформації", передбачена можливість встановлення обмежень для кореспондентів засобів масової інформації тих держав, в яких є спеціальні обмеження для професійної діяльності журналістів засобів масової інформації, зареєстрованих в Російській Федерації”.

“Настоящее время”, Радіо Свобода та “Idel.Реалії” - журналістські організації. Сподіваюся, ми зможемо продовжувати свою роботу”, - прокоментував попередження російського Мін'юсту віце-президент і головний редактор Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Ненад Паїч.

Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода - міжнародна некомерційна організація, яку фінансує Конгрес США через Раду керуючих з питань мовлення (BBG). Місія організації полягає в “сприянні утвердженню демократичних цінностей та інститутів за допомогою інформаційної журналістики в країнах, де свобода преси заборонена владою або недостатньо розвинена”.

Як повідомляв ІМІ, 6 жовтня речник російського президента Дмитро Пєсков застеріг, що діяльність деяких американських ЗМІ у Росії може бути обмежена у відповідь на тиск США щодо російських державних медіа.

30 вересня російська Федеральна служба нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) повідомила про порушення адміністративних справ проти телеканалу зі США CNN International за виявлені у його діяльності “порушення російського законодавства про засоби масової інформації”, не уточнюючи, в чому саме полягають ці порушення.

На початку жовтня компанія Google виключила телеканал Russia Today з добірки преміальних відеоресурсів YouTube, які компанія продає рекламодавцям. Рішення було ухвалено на тлі розслідувань у Конгресі того, як російські агенти використовували цифрові платформи для впливу на вибори в США.

Роскомнагляд РФ вимагає від Facebook виконати закон про локалізацію персональних даних, інакше соцмережу заблокують на території Росії в 2018 році.

Liked the article?
Help us be even more cool!