ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В РФ жінку засудили за комплімент Зеленському

19.04.2023, 12:02

Щербинський районний суд Москви оштрафував 70-річну Ольгу Слєгіну на 40 тисяч рублів (приблизно 490 доларів -ред.) через розмову в їдальні санаторію. Її дії кваліфікували як "дискредитація армії РФ", повідомив російський правозахисний центр "Меморіал".

У грудні 2022 року у їдальні нальчикського санаторію у розмові із одеситкою Слєгіна сказала кілька фраз про Україну і зробила комплімент президенту Володимиру Зеленському.

Як зазначають правозахисники, розмова почалася з того, як правильно вимовляти українське слово "паляниця". Під час розмови Ольга поцікавилася у сусіда-чоловіка, за Росію він чи за Україну, при цьому ніяк не згадуючи війну.

Після вечері до столу підійшла офіціантка, у якої Ольга також запитала, чи знає вона слово "паляниця" і за кого вона. У відповідь Захарова заявила, що Зеленський - "урод".

Ольга відповіла, що "Зеленський - гарний молодий чоловік із гарним почуттям гумору, всі раніше сміялися над його жартами". Також поцікавилася: "У вас у республіці українці не кричать, як у нас у Москві: "Слава Україні"?".

27 грудня о 12 годині дня до Слєгіної в номер прийшов чоловік у цивільному одязі і повідомив, що три людини звернулися до поліції із заявами про те, що Ольга "вихваляла Зеленського". Жінка відповіла, що у розмові йшлося тільки про зовнішність президента України.

Пенсіонерку під конвоєм довели до поліцейської машини і доправили у відділ.

Після допиту вона підписала документ, який, як зазначає "Меморіал", не змогла прочитати, оскільки була без окулярів і до того ж страждає на катаракту.

У протоколі слова жінки змінили. Там, зокрема, було сказано, що вона кричала "Слава Україні" і "висловлювала своє невдоволення ситуацією, що склалася в країні".

Як повідомляв ІМІ, Держдума РФ ухвалила поправку до проєкту закону "Про громадянство РФ", за якою можуть позбавити набутого громадянства Росії "за публічні заклики до дій проти територіальної цілісності РФ, дискредитацію її Збройних сил та участь у небажаній іноземній чи міжнародній неурядовій організації".

Liked the article?
Help us be even more cool!