ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В РФ заочно засудили українського журналіста Муждабаєва до шести років в'язниці

Фото – Facebook-сторінка ayder.muzhdabaev
Фото – Facebook-сторінка ayder.muzhdabaev

Другий західний окружний військовий суд РФ заочно засудив одного з керівників кримськотатарського телеканалу ATR Айдера Муждабаєва до шести років позбавлення волі за "заклики до тероризму".

Про це повідомляє російське пропагандистське видання ТАСС із посиланням на суд.

"Суд визнав винним Муждабаєва за ч. 2 ст. 205.2 КК РФ (публічні заклики до ведення терористичної діяльності, публічне виправдання тероризму або пропаганда тероризму) та засудив його до шести років позбавлення волі заочно з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму і позбавленням права адмініструвати сайти на строк чотири роки", – йдеться в повідомленні.

Сам журналіст, який з 2015 року живе і працює в Україні, іронічно відреагував на цю новину на своєму мікроблозі в соцмережі Х (колишній Twitter).

"Сумна новина з рейху прийшла... Я засмучений. Мало дали. Я розраховував за підсумками своїх русофобських злочинів років на вісім мінімум... Але все ж таки ваєнним судом. Тож відповім на це ваєннимі злочинами. Рейх, дякую за довіру!" 

 

Айдер Муждабаєв – журналіст, медіаменеджер, заступник генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR (Київ, Україна), у минулому заступник головного редактора газети "Московський комсомолець" (Москва, Росія).

Як повідомляв ІМІ, 25 червня слідчий комітет Росії повідомив, що оголосив у міжнародний розшук журналіста та ведучого кримськотатарського телеканалу ATR Айдера Муждабаєва. Йому інкримінують скоєння з використанням мережі Інтернет публічних закликів до ведення терористичної діяльності та публічне виправдання тероризму (ч. 2 ст. 205.2 КК РФ).

За версією російського слідства, Муждбаєв розмістив на своїй персональній сторінці у Facebook два текстових матеріали, "які містили заклики до вчинення насильницьких дій і захоплення із застосуванням сили громадян Російської Федерації, які перебувають на території України, для їхнього подальшого обміну на засудженого в Росії за терористичні злочини Олега Сенцова".

У 2020 році Басманний суд Москви (Росія) заочно заарештував журналіста. 

Liked the article?
Help us be even more cool!