ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В РФ за "дискредитацію" військових тепер можуть ув'язнити на 15 років

14.03.2023, 14:16
Фото – Цензор.НЕТ
Фото – Цензор.НЕТ

У Росії ухвалили зміни до закону, відповідно до яких за "дискредитацію" російських військових, які воюють в Україні, можуть ув'язнити на 15 років.

Про це пише "Українська правда" з посиланням на Держдуму РФ.

"Ухвалено закон про заборону дискредитації та наклепу щодо учасників спеціальної військової операції (так росіяни називають війну проти України. – Ред.). Усіх, хто сьогодні, ризикуючи своїм життям, гарантує безпеку країни та громадян, захищено від провокацій і брехні. Подібні дії неприпустимі. Покарання негідникам загрожує суворе – до 15 років позбавлення волі", – заявив голова Держдуми В'ячеслав Володін.

У третьому, остаточному читанні зміни ухвалили 14 березня.

Згідно з поправками до КК РФ, норма про відповідальність "за публічні дії, спрямовані на дискредитацію ЗС РФ", буде також поширена на "добровольчі формування, організації або фізичних осіб, які сприяють у виконанні завдань, покладених на Збройні Сили".

Зокрема, покарання за ч. 1 ст. 207.3 і ч. 1 ст. 280.3 (дискредитація військових) КК РФ збільшується з трьох до п'яти років. Покарання за ч. 2 ст. 280.3 КК РФ (повторна дискредитація, що призвела до небезпечних наслідків) – з п'яти до семи років позбавлення волі. Максимальний термін позбавлення волі збільшили до 15 років, а штрафи – до 5 млн рублів.

Також статтю 20.3.3 КпАП РФ доповнили відповідальністю за дискредитацію добровольчих формувань, організацій або фізичних осіб, які виконують завдання для ЗС РФ. Штрафи за цією статтею становлять до 50 тисяч рублів для громадян і до 500 тисяч рублів для юридичних осіб (від 24 тисяч до 245 тисяч гривень. – Ред.).

Кримінальне покарання настає в разі, якщо порушника вже притягували до адміністративної відповідальності за аналогічні дії протягом одного року.

Як повідомляв ІМІ, росіянина оштрафували на 30 тисяч рублів за переказ сну із Зеленським.

Liked the article?
Help us be even more cool!