ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В РФ рух ЛГБТ хочуть визнати "екстремістською організацією"

Міністерство юстиції Росії подало до суду позов про визнання "міжнародного громадського руху ЛГБТ" "екстремістською організацією" та його заборону.

Про це повідомляє "Новая газета Европа" з посиланням на мін'юст РФ.

"У діяльності ЛГБТ-руху, що функціонує на території Російської Федерації… виявлено різні ознаки та вияви екстремістської спрямованості, зокрема розпалювання соціальної та релігійної ворожнечі", – йдеться в пресрелізі.

Як саме "ЛГБТ-рух" порушує соціальну та релігійну ворожнечу, не уточнюється, що мається на увазі під "міжнародним громадським рухом ЛГБТ" – також.

Розгляд за позовом призначено на 30 листопада. Він відбуватиметься у Верховному суді Росії.

Як пише видання, 13 листопада делегація з РФ оприлюднила на засіданні робочої групи Ради СПЛ ООН у Женеві доповідь про заходи щодо захисту прав людини в Росії. Її зачитував заступник голови мін'юсту Андрій Логінов. У документі, зокрема, йшлося про те, що в Росії немає дискримінації ЛГБТ-людей.

"У Росії і на рівні конституції, і в усьому законодавстві заборонено дискримінацію за принципом сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, як і будь-яку іншу дискримінацію. А права ЛГБТ-громадян у Росії захищені відповідними законодавчими актами", – говорив Логінов перед ООН.

5 грудня 2022 року в Росії набув чинності закон про заборону "пропаганди ЛГБТ". Він поширюється як на дітей, так і на дорослих. Текст документа передбачає заборону "пропаганди" "нетрадиційних відносин", педофілії, зміни статі в інтернеті, ЗМІ, книжках, кіно та рекламі. За перший місяць після початку дії закону Роскомнагляд із грудня заблокував понад 300 сайтів з "ЛГБТ-пропагандою".

Liked the article?
Help us be even more cool!