ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В РФ Reddit загрожує кількамільйонний штраф через інформацію про армію та СРСР

Мировий суд Таганського району Москви зареєстрував протокол про адміністративне правопорушення, складений проти американського новинного онлайн-сервісу Reddit Inc. за відмову видаляти заборонену РФ інформацію.

Про це повідомляє "Настоящее время" з посиланням на російське пропагандистське видання ТАСС.

Приводом для складання протоколу, як зазначили в суді, стала відмова адміністрації Reddit видаляти "свідомо неправдиві відомості про діяльність СРСР у роки Другої світової війни, екстремістську інформацію", а також з "дискредитацією" армії РФ (частина 2 статті 13.41 КпАП РФ).

Організації загрожує штраф до 4 мільйонів рублів.

Reddit – популярна платформа, що поєднує риси соціальної мережі та форуму, на якому зареєстровані користувачі можуть розміщувати посилання на будь-яку інформацію в інтернеті та обговорювати її.

Раніше російські суди неодноразово виносили ухвали про штрафи щодо іноземних інтернет-сервісів за відмову видаляти заборонений у Росії контент. З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну кількість таких ухвал збільшилася. Так, російські суди штрафували платформи Meta, Twitch, Google, Telegram та Вікіпедію.



Liked the article?
Help us be even more cool!