ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В РФ планують YouTube та WhatsApp обкласти податком

22.05.2023, 13:20
Фото – computerhoy.com
Фото – computerhoy.com

Сервіси Google, зокрема YouTube та пошуковик, а також месенджер WhatsApp у Росії планують обкласти "податком на трафік". Це випливає зі "Стратегії розвитку галузі зв'язку в РФ на 2024–2035 роки", яку російське мінцифри підготувало разом з учасниками ринку, пише ZN з посиланням на "КоммерсантЪ".

Як йдеться в публікації, саме мобільні оператори запропонували обкласти відеосервіс "податком на трафік". Але ця ініціатива з'явилася на тлі намірів російської влади заблокувати YouTube у Росії.

З-під дії нових правил готуються вивести вконтакті, дзен і однокласники (належать VK), а також сервіси Яндексу і відеохостинг Rutube, що належить "Газпром-медіахолдингу".

Серед інших каналів зі значним споживанням трафіку в Росії оператори зв'язку називають сервіси Google, включно з YouTube та пошуковиком, а також месенджер WhatsApp.

Обґрунтовуючи податок на трафік, автори ініціативи послалися на міжнародний досвід. Зокрема, на ухвалене 2019 року рішення окружного суду в Південній Кореї, за яким онлайн-кінотеатр Netflix зобов'язали заплатити оператору SK Broadband компенсацію за пропуск трафіку. 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!