ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В РФ оголосили "Грінпіс" "загрозою основам конституційного ладу та безпеки РФ"

19.05.2023, 18:00
Фото – РИА Новости
Фото – РИА Новости

Генпрокуратура РФ оголосила діяльність міжнародної природоохоронної організації "Грінпіс Інтернешнл" "небажаною" на території країни, повідомляє російське видання "Медуза".

У заяві йдеться про те, що діяльність нідерландської організації "загрожує основам конституційного ладу та безпеки РФ", а також "супроводжується активним просуванням політичної позиції, спробами втручання у внутрішні справи держави та спрямована на підрив її економічних засад".

Генпрокуратура вважає, що "Грінпіс" проводить інформаційні кампанії та акції, які заважають реалізації російських державних програм, зокрема "здійсненню вигідних для країни інфраструктурних та енергетичних проєктів".

"З початку спеціальної військової операції (так в РФ називають війну проти України. – Ред.) РФ з демілітаризації та денацифікації України активісти "Грінпісу" займаються антиросійською пропагандою, закликають до подальшої економічної ізоляції нашої країни та посилення санкційних заходів", – йдеться в повідомленні відомства.

Генпрокуратура також звинуватила "Грінпіс" у фінансуванні "іноземних агентів" та в тому, що організація вимагає зміни законодавства країни "на шкоду інтересам" російського суспільства.

Як повідомляв ІМІ, 6 березня 2023 року генеральна прокуратура Росії визнала міжнародну неурядову організацію Transparency International "небажаною" на території країни.

Визнання організації "небажаною", окрім іншого, означає, що особи, які співпрацюють з нею, можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності.

Liked the article?
Help us be even more cool!