ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В РФ на головредку 1rnd склали протокол про "дискредитацію" армії. А за день до того вручили медаль

На головну редакторку ростовського видання 1rnd Олену Доровських склали протокол про "дискредитацію" армії (стаття 20.3.3 КпАП) через осінню новину про листівки проти мобілізації, розклеєні біля будівлі місцевого Центру "Е". Про це з посиланням на саме видання пише інший російський ресурс "Медіазона".

У новині від 5 листопада антимобілізаційні листівки названо "екстремістськими". QR-код у них вів на звернення до солдатів з інструкцією про те, як здаватися в полон.

Видання зазначає, що протокол на Доровських склали за день після урочистого вручення їй недержавної медалі "За військово-патріотичну роботу". Як пише 1rnd, "поліцейські були трохи збентежені" тим, що медаллю головну редакторку нагородив їхній колишній начальник – генерал МВС у відставці Віталій Шевченко.

Адвокат Доровських Володимир Чесноков сказав, що його клієнтка – "справжня патріотка Росії, підтримує політику уряду і президента, а протокол на неї – це тиск на журналіста і втручання в діяльність редакції".

1rnd також пише, що їхня головна редакторка "понад 20 років працює з силовими відомствами регіону" і "має кілька відомчих медалей та десятки почесних грамот" від МНС, міноборони та слідчого комітету.

Liked the article?
Help us be even more cool!