ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В РФ користувача «ВКонтакте» засудили до 2 років за поширення статті «Крим – це Україна»

06.05.2016, 07:33

У російській Твері за репости у соцмережі «ВКонтакте» про Крим інженера-механіка Андрія Бубеєва засудили до 2 років 3 місяців колонії-поселення, повідомляє Радіо Свобода.

Вирок оголосив увечері 5 травня Заволзький районний суд Твері. Про це із зали суду повідомила адвокат Світлана Сидоркіна, що представляє інтереси Бубеєва.

Раніше 5 травня у Заволзькому районному суді Твері пройшли дебати сторін у кримінальній справі щодо Андрія Бубеєва. Його звинуватили в публічних закликах до вчинення екстремізму і діяльності, спрямованої на порушення територіальної цілісності Росії.

Приводом для кримінального переслідування Бубеєва став репост матеріалу «Крим – це Україна» публіциста Бориса Стомахіна та одна картинка на цю ж тему на власній сторінці «ВКонтакте».

Під час дебатів державний обвинувач попросив засудити Бубеєва до 3,5 років позбавлення волі. Бубеєв стверджує, що його переслідують за переконання. Провину він не визнає.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Liked the article?
Help us be even more cool!