ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В РФ каратимуть за "осквернення" георгіївської стрічки

20.12.2022, 12:59
Фото – network
Фото – network

Російська Держдума ухвалила закон про відповідальність за осквернення георгіївської стрічки – від штрафу до позбавлення волі на строк до п'яти років, йдеться на сайт російської Держдуми.

Тепер у РФ за "осквернення георгіївської стрічки як одного із символів військової слави" загрожуватиме штраф до від 3 до 5 мільйонів рублів або кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

"За публічне осквернення символу військової слави юридичній особі загрожує штраф від 3 до 5 млн рублів з конфіскацією або без неї, фізичній – у розмірі до 3 млн рублів або позбавлення волі на строк до трьох років. Ті самі діяння, вчинені групою осіб за попередньою змовою або в мережі Інтернет, караються штрафом від 2 до 5 млн рублів або позбавленням волі на строк до п'яти років", – йдеться в законі.

У документі наголошується, що будь-яка діяльність з використанням символіки георгіївської стрічки з метою, не пов'язаною з історичною пам'яттю, припинятиметься. Водночас влада РФ зможе використовувати стрічки "під час проведення широкого кола заходів".

Відповідні поправки внесуть до федеральних законів "Про дні військової слави і пам'ятні дати Росії" і "Про увічнення Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні 1941–1945 років".

Нагадаємо, 12 червня 2017 року президент України підписав Закон України про офіційну заборону використання на території України георгіївської стрічки. Закон набрав чинності з 15 червня того ж року.

Liked the article?
Help us be even more cool!