ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В РФ адвокату Новікову закидають держпропаганду та "пропагандистську роботу"

Фото – Facebook-сторінка Іллі Новікова
Фото – Facebook-сторінка Іллі Новікова

ФСБ РФ порушила кримінальну справу за статтею про держзраду стосовно адвоката Іллі Новікова, якого в РФ визнано іноагентом, за участь у бойових діях на боці України. Також йому закидають "пропагандистську роботу".

Про це повідомляє російський Інтерфакс із посиланням на пресслужбу ФСБ РФ.

"Федеральною службою безпеки Російської Федерації задокументовано причетність колишнього адвоката Адвокатської палати Москви Новікова Іллі Сергійовича до вчинення державної зради у формі переходу на бік противника", – повідомив центр громадських зв'язків ФСБ.

У ФСБ заявили, що Новіков "після початку спеціальної військової операції (так в РФ називають війну РФ проти України. – Ред.) добровільно покинув територію Росії, вступив до лав Сил територіальної оборони України й досі бере участь у їхній діяльності, а саме пройшов військову підготовку, бере участь у бойових діях, займається пропагандистською роботою".

Щодо адвоката порушено кримінальну справу за статтею 275 КК Росії (державна зрада у формі переходу на бік супротивника). У РФ йому загрожує покарання до довічного позбавлення волі.

Ілля Новіков був адвокатом екснардепки, військової Надії Савченко. Також він адвокат п'ятого президента України Петра Порошенка. В РФ його внесли до реєстру іноземних агентів у листопаді 2022 року. 1 грудня 2022 року він був оголошений МВС у розшук.

Liked the article?
Help us be even more cool!