ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Раді ініціюють оприлюднення інформації про місцеперебування військовозобов'язаних – родичів високопосадовців

Народні депутати пропонують Верховній Раді звернутися до Кабінету Міністрів для оприлюднення інформації про фактичне місцеперебування військовозобов'язаних, які є близькими родичами керівників органів державної влади. Йдеться про період із 24 лютого 2022 року дотепер.

Відповідний проєкт постанови № 11253 зареєстровано у Верховній Раді, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Ініціатори законопроєкту Анна Скороход, Сергій Кузьміних та Георгій Мазурашу пропонують Кабінету Міністрів протягом місяця з дня ухвалення постанови оприлюднити на урядовому порталі інформацію про фактичне місцеперебування військовозобов'язаних осіб (ПІБ, рік народження, ступінь спорідненості) близьких родичів (чоловік, дружина, син, донька, пасинок, падчерка, рідні брат / сестра) членів Кабміну, а також чинних державних службовців категорій А і Б.

Крім того, згідно з документом, у тримісячний термін із дня ухвалення постанови уряду пропонується вжити заходів для правового врегулювання відносин між державою та військовозобов'язаними родичами очільників органів влади, щоб вони виконували конституційний обов'язок із захисту територіальної цілісності України та йшли на військову службу.

Ініціатори законопроєкту вважають, що якнайшвидше оприлюднення цієї інформації дозволить “знизити градус напруги в українському суспільстві, констатувати той факт, що усі без винятку категорії громадян України рівні у своїх правах та обов’язках, поповнити мобілізаційний ресурс Збройних Сил України та прискорити процес демобілізації наших захисників Вітчизни”. 

Liked the article?
Help us be even more cool!