ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У прокат виходить документальна стрічка "Озброєні піснею" про українських артистів на війні

Фото – скрін з фільму “Озброєні піснею”

В український прокат 12 вересня виходить документальна стрічка “Озброєні піснею” (англ. Soldiers of Song). Це збірка історій від і про українських артистів, які після 24 лютого 2022 року розпочали свою боротьбу з росіянами: хтось на сцені, а хтось на фронті, повідомляє “Сенсор”.

Режисер фільму американський режисер і продюсер Раян Сміт. У фінансуванні стрічки брав участь Центр лідерства губернатора Джорджа Патакі (колишній губернатор штату Нью-Йорк), який 2022 року започаткував Фонд допомоги Україні. 

Як зазначає “Сенсор”, стрічка розповідає, наскільки важлива культура загалом і музика зокрема в боротьбі з ворогом, адже росіяни десятки років насаджували в Україні свої наративи. Тепер артисти викорінюють це та розвивають власну ідентичність й українську культуру. 

Герої стрічки “Озброєні піснею” Святослав Вакарчук (соліст гурту “Океан Ельзи”), Світлана Тарабарова, Андрій Хливнюк (“Бумбокс”), Миколай Сєрга та багато інших українських виконавців та виконавиць.

Як повідомляв ІМІ, Український ПЕН та The Ukrainians Media в листопаді 2023 року запустили онлайн-проєкт “Люди культури, яких забрала війна”. Це серія текстових портретів, зібраних на окремому сайті

Команда вивчає доробок загиблих героїв і спілкується з їхніми близькими та колегами. Спецпроєкт покликаний зберігати пам’ять про людей, яких українська культура втратила у війні, та водночас свідчити про геноцидні наміри Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!