ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ООН зазначили, що порушення прав людини в Україні можуть підірвати чесність виборів 2019 року

20.06.2018, 13:24
Фото - АР

Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) заявляє, що випадки порушення і обмеження прав людини в Україні можуть підірвати чесність президентських і парламентських виборів 2019 року. Про це йдеться у 22 доповіді УВКПЛ про ситуацію з правами людини в Україні за період з 16 лютого до 15 травня 2018 року, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За цей період  УВКПЛ зафіксувало 41 випадок порушення і обмеження прав людини у вигляді нападів на окремих осіб, публічні заходи і мирні зібрання.

“Зазіхання на здійснення основних свобод, зокрема тих, які безпосередньо впливають на демократичний/цивільний і політичний простір, тривало. Якщо такі обмеження демократичного/громадянського простору не усунути, вони можуть підірвати чесність президентських і парламентських виборів 2019 року”, - зазначено в доповіді.

Згідно з доповіддю УВКПЛ ООН, уряд України несе відповідальність за 28 з цих порушень: у 2 випадках напад, як стверджується, було скоєно державними суб'єктами, а в 26 випадках уряд не запобіг нападу, не розслідував його і (або) не забезпечив судове переслідування відомих виконавців нападів.

Озброєні групи несуть відповідальність за три задокументованих порушення прав людини.

“УВКПЛ глибоко стурбоване тим, що на території, контрольованій урядом, 25 нападів скоїли крайні праві групи, часто безкарно”, - підкреслили в ООН.

В організації також зазначили, що безкарність таких зазіхань “є системною проблемою в Україні, особливо у випадках, коли в них брали участь крайні праві групи або правоохоронні органи”.

Як повідомляв ІМІ, за п’ять місяців 2018 року експерти ІМІ зафіксували загалом по Україні 117 випадків порушень свободи слова.

Liked the article?
Help us be even more cool!