ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ООН заявили, що до Ассанжа застосовували психологічні тортури

31.05.2019, 16:01

Спеціальний доповідач ООН з питань катувань Нільс Мельцер заявив, що до засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа застосовували психологічні тортури. Про це він сказав, виступаючи в Женеві 31 травня, повідомляє Радіо Свобода.

Мельцер зазначив, що він і ще два медичні експерти відвідали Ассанжа в британській в’язниці 9 травня.

“Протягом кількох років до пана Ассанжа навмисно застосовували дедалі більш жорстокі, нелюдські або такі, що принижують гідність, види поводження чи покарання”, – сказав Мельцер.

Він додав, що кампанія з “випадів, залякування і обмов” щодо Ассанжа була з 2010 року не тільки у США, але й у Великобританії, Швеції та Еквадорі.

30 травня 47-річний Джуліан Ассанж повинен був з’явитися на допит у справі про його екстрадицію до США. Але британська влада відклала слухання через те, що Ассанж виявився надто слабким, щоб брати участь у суді за допомогою відеозв’язку. Адвокат Ассанжа повідомив, що того переведено до тюремної лікарні. Нове слухання призначено на 12 червня.

Ассанжа заарештували 11 квітня 2019 року, після семи років, проведених у посольстві Еквадору в Лондоні. Зараз він відбуває термін у 50 тижнів у британській в’язниці за порушення умов звільнення під заставу. Сполучені Штати домагаються екстрадиції з Британії Ассанжа за звинуваченням у незаконній публікації секретних матеріалів, зокрема імен засекречених джерел, а також у змові з екс-аналітиком армії Челсі Меннінг у доступі до секретної інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!