ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В окупованому Криму журналіста відправили на обсервацію після повернення з материкової України

08.04.2020, 10:34
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Кримського журналіста Олексія Назімова, який 26 березня повернувся з материкової частини України до Криму, 7 квітня відправили на примусову обсервацію, незважаючи на те що йому залишився один день на самоізоляції вдома. Про це він повідомляє "Крим.Реалії".

Співробітниця Роспотребнагляду вручила Назімову постанову головного санлікаря Алушти, у якій сказано: "Ухвалюю Назімову Олексію Валентиновичу забезпечити режим ізоляції в обсерваторі для проведення медичного щоденного спостереження з 7 квітня 2020 року до 8 квітня 2020 року під безперервним медичним наглядом".

"26-го перетнув кордон з боку материкової України на пункті пропуску "Чонгар" – "Джанкой" (контрольований Росією. – Ред.). Приїхав, вийшов по хліб. Мене тут, виявляється, нишком сфотографували. Я навіть не знав про це, а тепер мені загрожують цими штрафами і хочуть відвезти на один день в обсерватор... Мене приходив оглядав лікар, приїжджали брали аналізи, слухали, перевіряли щодня. І ось буквально через 10 днів приходять забирають в обсерватор", – розповів Назімов.

Як уточнив Назімов, його відправили на обсервацію в Євпаторію на машині швидкої допомоги.

7 квітня підконтрольний Росії глава Криму Сергій Аксьонов пригрозив посилити обмежувальні заходи щодо недопущення поширення коронавірусу, якщо зафіксують нові випадки зараження.

За даними російського "Міністерства охорони здоров'я Криму", станом на 7 квітня через коронавірус під меднаглядом у Криму перебувають 2900 осіб. Аксьонов 7 квітня повідомив про нового зараженого коронавірусом.

Російська влада Севастополя стверджує, що в місті не виявлено нових випадків зараження коронавірусною інфекцією, під наглядом за місцем проживання перебувають 1340 осіб.

Liked the article?
Help us be even more cool!