ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В окупованому Криму затримали координатора та журналіста "Кримської солідарності"

26.11.2021, 16:48
Ділявер Меметов та Абдулла Сейдаметов. Фото – Кримська солідарність
Ділявер Меметов та Абдулла Сейдаметов. Фото – Кримська солідарність

В окупованому Сімферополі російська поліція затримала координатора “Кримської солідарності” Ділявера Меметова та громадянського журналіста Абдуллу Сейдаметова.

Про це повідомляється на сайті “Кримської солідарності”.

Їх затримали біля Кримського гарнізонного військового “суду”, де розглядається апеляція на вирок у “другій бахчисарайській групі” в справі “Хізб ут-Тахрір”.

Меметова відвезли до Центрального відділу поліції, мотивуючи це тим, що він був на зустрічі адвоката Едема Семедляєва 23 листопада.

Мотиви затримання Сейдаметова поки що невідомі.

Про затримання повідомив кореспондент “Грані.ру” Айдер Кадиров. За його словами, Ділявер Меметов з'явився біля Кримського гарнізонного військового суду після перерви й був за 20 метрів від будівлі. У його бік попрямували співробітники поліції, як подумав кореспондент, щоб покурити. Представники закону повідомили координатору про “повторне порушення” та відвезли до Центрального відділу поліції Сімферополя за присутність на зустрічі адвоката Едема Семедляєва 23 листопада. Затримання проводив капітан поліції Олексій Кузнєцов.

Нагадаємо, вночі 23 листопада десятки кримських татар попрямували до ІТТ Сімферополя на зустріч з адвокатом Едемом Семедляєвим, адміністративний арешт якого добіг кінця.

Туди ж заздалегідь був підігнаний автобус, а Росгвардія провела затримання 32 осіб, серед яких було 10 жінок та п'ятеро журналістів “Кримської солідарності” – Енвер Алімов, Алім Сулейманов, Вілен Темер'янов, Сімар Аблялімов та Ділявер Ібрагімов.

Адвокат Едем Семедляєв був заарештований на 12 діб і оштрафований на 4 тисячі рублів Центральним районним судом Сімферополя за статтею 19.3 КпАП РФ за відмову припинити відкрите ведення аудіозапису на вимогу начальника відділу “Е” Руслана Шамбазова і зняти весь одяг для перевірки тіла на наявність екстремістських татуювань.

25 жовтня адвокат Едем Семедляєв був присутній на апеляції в справі “красногвардійської групи” кримських мусульман. Пізніше, після масових затримань кримських татар біля будівлі Кримського гарнізонного військового суду, він намагався захистити їх у Центральному відділі поліції № 3. Там же начальник відділення ЦПЕ Руслан Шамбазов зажадав від юриста повністю роздягнутися для перевірки його тіла на наявність екстремістських татуювань, що робити Семедляєв відмовився. За це на нього був складений адміністративний протокол за статтею 19.3 КпАП РФ. 

Другий протокол за цією ж статтею надійшов через відмову юриста припинити ведення аудіозапису на диктофон у будівлі МВС.  

Liked the article?
Help us be even more cool!