ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В окупованому Криму повністю блокують 12 українських сайтів

08.04.2019, 10:10
Фото – netfreedom.org.ua

В анексованому Криму 10 провайдерів повністю блокують 12 українських інформаційних сайтів і дві соціальні мережі. Ще 28 сайтів заблоковані частково. Про це йдеться в моніторингу Кримської правозахисної групи, повідомляє Громадське.

Перевірку провели в дев’яти населених пунктах на окупованому півострові. Йдеться про Білогірськ, Севастополь, Сімферополь, Керч, Джанкой, Ялту, Бахчисарай, Красноперекопськ та район. Загалом перевірили 34 українських інформаційних сайти, доступ до яких був повністю або частково заблокований щонайменше в одному з населених пунктів.

Моніторинг, який був проведений у лютому-березні 2019 року, показав, що всі 10 провайдерів блокували доступ до сайтів "Чорноморська телерадіокомпанія", "Цензор.нет", "След.нет", "5-й канал", "15 минут", "Фокус", "Депо", "Українська правда", "РБК-Україна", "Укрінформ", "Главком", Uainfo. Також повністю заблокований доступ до соціальних мереж LinkedIn та Telegram.

Сайти "Главное" і "Громадське радіо" блокують дев’ять із 10 провайдерів. Сайт Громадського телебачення не заносили до переліку тих, які перевіряли.

Правозахисники зазначили, що лише кілька сайтів заблоковані з посиланням на вимоги Роскомнагляду. Водночас усього кілька сайтів блокується на вимогу Роскомнагляду. Здебільшого із сайтами не встановлюється з'єднання або на екрані з'являється напис "Помилка 403". Провайдери блокують навіть ті сайти, які не занесені до реєстру заборонених у Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!