ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В окупованому Криму під "судом" затримали кримських татар та журналістів

25.10.2021, 14:26
Фото – Кримська солідарність
Фото – Кримська солідарність

В окупованому Криму російські силовики затримали кримських татар та журналістів, які зібралися біля будівлі так званого Кримського гарнізонного військового суду, що розглядає апеляційну скаргу на вирок фігурантів красногвардійської “справи “Хізб ут-Тахрір”.

Про це повідомляється на сайті “Кримської солідарності”.

Усіх затриманих російські силовики садили в заздалегідь підігнаний автобус. Так, затримано трьох кореспондентів “Кримської солідарності” – Зідана Аджікелямова, Руслана Параламова і Ділявера Ібрагімова. 

Як повідомляє “Кримська солідарність”, у двох з них – письмове редакційне завдання і прескарти. Дії поліції представники ЗМІ розцінили як перешкоджання професійній журналістській діяльності. 

Вести пряму трансляцію кореспонденти продовжили вже з автобуса поліції. Всіх затриманих привезли до відділу поліції “Центральний” у Сімферополі.

Затримувати людей почали після того, як поліцейський через рупор зачитав їм указ щодо необхідності дотримуватися санітарних протиепідемічних норм. Хоча, зазначає видання, люди біля суду були в медичних масках та стояли з дотриманням соціальної дистанції.

Раніше, 11 жовтня, російська поліція розігнала десятки слухачів, які зібралися в масках і з дотриманням соціальної дистанції біля будівлі Кримського гарнізонного військового суду в Сімферополі, що розглядав справу красногвардійської групи “Хізб ут-Тахрір”. Пізніше їх оштрафували за організацію масового одночасного перебування громадян у громадських місцях, яке призвело до порушення громадського порядку.

Liked the article?
Help us be even more cool!