ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В окупованому Бердянську росіяни відкриють три класи Росгвардії для школярів

В окупованому Росією Бердянську (Запорізька область) у вересні цього року відкриються три класи воєнізованої державної структури Росгвардія, куди наберуть українських школярів.

Угоду про створення в школах Бердянська та прилеглих населених пунктів профільних класів відомства підписали Росгвардія та окупаційне “міністерство освіти і науки Запорізької області”, повідомляє пропагандистське медіа ”Запорожское агентство новостей”.

Окупанти планують відкрити в загарбаному Бердянську класи Росгвардії. Скриншот ІМІ

Курс, який розпочнеться з нового навчального року, охоплюватиме і “патріотичне виховання”. За інформацією пропагандистів, дітей навчатимуть “основ безпеки та антитерористичного захисту”, самооборони та бойових мистецтв, “брати участь в організації та проведенні патріотичних заходів”. 

“Допомагатимуть” навчати українських дітей у трьох нових профільних класах росгвардійці, які розташовані на окупованій території, а також “військовослужбовці Махачкалінського з'єднання військ національної гвардії РФ”. 

Щоб почати навчання, окупанти вже підготували навчальний посібник для оформлення класних кімнат.

Нагадаємо, на ТОТ Запорізької області вже працюють вісім таких мілітаристських класів. Таку інформацію поширює окупаційне “міністерство освіти і науки”. Їх відкрили в 15-й школі окупованого Мелітополя, ще один такий “клас” працює в школі окупованої Костянтинівки. “Діти в них здобувають знання не лише за стандартною російською освітньою програмою, а й додаткове патріотичне виховання”, – цитує неназваного окупаційного посадовця “Запорожское агентство новостей”.

Перший мілітаристський клас від Росгвардії, де українських дітей привчають до агресивних наративів російської пропаганди, відкрився на ТОТ Запорізької області майже рік тому, у серпні 2023 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!