ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі журналістів не пустили на вибори ректора медуніверситету

25.11.2020, 16:08
Фото – Суспільне Одеса
Фото – Суспільне Одеса

В Одесі представники охоронного агентства “Зевс” не пустили 25 листопада журналістів до приміщення національного медичного університету, де відбувалися вибори ректора, повідомляє Суспільне.

Як розповіла кореспондентка Суспільного, охоронці не називали своїх імен, мотивуючи це тим, що знати їхні імена та на якій підставі вони не пропускають журналістів на вибори “нікому не потрібно”.

Натомість представники охоронного агентства запитували в кореспондентки “перепустку”, але яку саме – пояснити не могли.

“Ви повинні були зареєструватися, аби потрапити сюди. Тут є якісь норми, є якийсь порядок. Ви прийшли до когось додому і будете розказувати, що робити?” – зазначив один з охоронців.

Член комісії Федір Костєв також відмовився спілкуватися з кореспондентами Суспільного, посилаючись на зайнятість.

Згодом інший член комісії, який також не назвався, показав кореспондентам, як мала виглядати “перепустка”, та розповів, що акредитуватися нібито можна було на “офіційній сторінці медичного університету”. Утім, зазначає видання, на сайті жодної інформації про реєстрацію ЗМІ на виборах ректора вишу немає.

За словами спостерігача від кандидатки Владлени Дубініної Юрія Жука, акредитацію створили члени комісії через карантинні обмеження. Він також додав, що під час голосування спостерігачі вже зафіксували низку порушень.

“Було зафіксовано, що переважно іноземні студенти намагаються сфотографувати бюлетені безпосередньо після того, як уже поставили позначку про свій вибір. Однак виборча комісія на це, можна так сказати, трохи закриває очі”, – розповів Жук.

Він зазначив, що до частини приміщення, де розташовані кабінки та урни для голосування, спостерігачів не пускали, оскільки “занадто багато людей, і ми знаходимося за спинами виборчої комісії”.

Liked the article?
Help us be even more cool!