ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі журналістів Громадського не пускають на виборчу дільницю

22.07.2019, 14:12
Фото - ternopil.te.ua

Журналістів Громадського не пускають на виборчу дільницю №511442 в Одесі, повідомляє Громадське.

Члени комісії кажуть, що не можуть пускати нікого на дільницю, коли йде підрахунок голосів. Журналісти викликали на місце поліцію.

Як пише видання, сама дільниця знаходиться в одному з навчальних корпусів Юридичної академії, президентом якої є один з авторів скандального мовного закону Ківалова-Колесніченка, екс-регіонал, член Опозиційного блоку Сергій Ківалов. З журналістами члени комісії спілкувалися лише через зачинені двері. 

“У нас іде підрахунок голосів, ми не можемо нікого пускати. Читайте закон”, - відповіли журналістам Громадського.

Водночас, на дільниці є представник поліції. Але він сказав, що не може ніяк допомогти, бо журналістам ніхто не перешкоджає.

Як пише видання, поліцію журналісти викликали чотири рази, їхні звернення реєстрували щоразу заново. Врешті поліція приїхала близько 13:30.

Коли приїхали правоохоронці, до журналістів вийшов голова комісії та виніс постанову про недопуск журналістів на дільницю. При цьому, зауважує видання, документ ухвалили за відсутності журналістів на дільниці. У постанові не зазначалося прізвища та номера посвідчень працівників ЗМІ.

Разом із головою комісії вийшов чоловік, який представився журналістом, але видання не хотів називати. Пізніше з'ясувалося, що це Роман Бочкарьов з видання “Жизнь.Инфо”.

“Ви робите проплачену провокацію проти президентської партії”, - заявив він журналістам Громадського та поліцейським.

Врешті голова комісії після сперечань дозволив журналістам зайти знімати на дільниці.

Після цього Бочкарьов почав звинувачувати кореспондентів Громадського у тому, що вони знущаються з членів комісії. Він запропонував журналістам самостійно про це запитати членів комісії. Коли кореспонденти почали спілкуватися із членами комісії, Бочкарьов заявив, що їх навмисне відволікають і затягують підрахунок голосів. Через це голова комісії намагався знову винести постанову про недопуск журналістів на дільницю, але остаточно рішення не ухвалили.

Відповідно до ч. 3 ст. 34 закону “Про вибори народних депутатів України” представники ЗМІ мають право бути присутніми без дозволу чи запрошення виборчої комісії на виборчій дільниці в день голосування, у приміщенні, де проводиться голосування, на засіданнях окружної чи дільничної виборчої комісії, у тому числі при підрахунку голосів та встановленні підсумків голосування.

Liked the article?
Help us be even more cool!