ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі заблокували провайдера, який транслював росТБ

15.12.2022, 17:17
Фото – Офіс генпрокурора
Фото – Офіс генпрокурора

Правоохоронці заблокували роботу одеського провайдера, який транслював пропагандистське російське телебачення попри заборону РНБО. Власників підозрюють у зазіханні на територіальну цілісність України, повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора. 

За інформацією слідства, провайдер надавав безперешкодний доступ до трансляції пропагандистських телеканалів та інтернет-ресурсів РФ, а також бойовиків Донеччини та Луганщини. Попри заборону РНБО підприємство не заблокувало контент Росії. Послуга з під'єднання коштувала 3 тис. грн, щомісячна абонплата – 250 грн.

ОГП повідомляє, що компанія з 2016 року і дотепер брала участь у публічних закупівлях з надання послуг для державних установ та військових частин Одещини.

Правоохоронці провели обшуки в офісі підприємства та за місцями розташування, вилучили телекомунікаційні прилади та зафіксували трафік. Під час обшуку правоохоронці виявили пристрій, який "міг забезпечувати бездротовий обмін даними" з бойовиками окупованої Росією частиною Молдови.

"Досудове розслідування за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційної діяльності здійснюється слідчими ГСУ Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Департаменту кіберполіції Нацполіції України та СБУ (ст. 27, ч. 2 ст. 110, ч. 6 ст. 111-1 КК України)".

Як повідомляв ІМІ, російські окупанти запустили на Луганщині російське супутникове телебачення. 

Liked the article?
Help us be even more cool!