ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі відкрили пресклуб Болгарського телеграфного агентства

26.06.2023, 12:18
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

В Одесі відкрили пресклуб Болгарського телеграфного агентства (БТА), який допоможе доносити правду про війну до європейської спільноти та боротися з російською пропагандою, повідомляє Укрінформ.

Генеральний директор БТА Кирил Валчев зазначив, що це знак підтримки болгар в Україні. 

“Війна не зупиняє життя. Новини для болгар України системно будуть виходити в БТА з можливістю поширення у всіх медіа Болгарії та в усьому світі”, – сказав він.

Він уточнив, що саме в Одесі БТА планує організувати наступного року Всесвітню зустріч болгарських ЗМІ.

У ньому наразі працює один журналіст, але згодом планується розширення штату.

Генеральний директор Українського національного інформагентства Укрінформ Олександр Харченко привітав болгарських колег з відкриттям пресклубу.

“Подія насправді непересічна, і я гордий за наших друзів з БТА, що їм не завадили ні війна, ні ворожі повітряні атаки, ні інші злочинні дії країни-агресора. Бачу як мінімум кілька причин, щоб відкрити пресклуб, та не бачу жодної, щоб цього не робити”, – сказав він.

Керівники Укрінформу та БТА також підписали угоду про співробітництво між двома агентствами.

На церемонії відкриття пресклубу відбулася презентація книги “Молитва за Україну” письменниці з Болгарії Теодори Дімової.

“Сьогодні я вперше почула сигнал повітряної тривоги. Це дуже страшно. А ви та ваші рідні переживають такий страх щодня. Я вважаю, що дух – це зброя українців. Україна потребує літаків та зброї, але без духу нічого не може бути”, – переконана болгарська письменниця.

Як повідомляв ІМІ, у червні громадський мовник Болгарського національного телебачення розпочав трансляцію новин українською мовою.

Liked the article?
Help us be even more cool!