ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі ведучу ОДТРК зі скандалом відсторонили від ефіру

07.08.2014, 14:34

Ведуча Одеської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) Оксана Піднебесна зі скандалом відсторонена від ефіру. Про це 7 серпня на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення повідомила перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк.

За її словами, гендиректор ОДТРК Марина Аксьонова відсторонила від ефіру ведучу, яка повідомила, що на півдні області є прояви сепаратизму. «Крім того, вона була побита представником ОДТРК. Була викликана міліція. Сьогодні з цього приводу проходить прес-конференція», - сказала Герасим'юк.

У коментарі «Телекритиці» Аксьонова підтвердила, що ведучу щоденної ранкової прямоефірної інформаційної програми «Новий день» Оксану Піднебесну дійсно відсторонено від ефіру. Підставою для такого рішення, за словами Аксьонової, став вихід в ефірі програми «неперевіреної інформації». Також вона повідомила, що програми ранкової редакції тепер будуть йти не у прямому ефірі, а у запису, «щоб не було більше провокацій».

Аксьонова також стверджує, що ведучу відсторонено від ефіру за висновком юристів ОДРТК: «Юридичний департамент зробив висновок, що є порушення і професійної етики (вона не мала права висловлювати свою особисту думку, посилаючись на якісь чутки), і конвенції національних меншин (розпалювання міжнаціональної ворожнечі)». Висновок юристів можна скачати тут.

Водночас Ольга  Герасим'юк вважає, що Аксьонова порушила умови редакційного статуту Одеської ОДТРК, за яким подібні рішення про відсторонення може приймати лише редакційна рада.

Нагадаємо, журналістів одеського телеканалу «Первый городской» Володимира Юр'єва і Дмитра Долматова, які вели 24 липня зйомки в Болградському районі Одеської області і досліджували прояви сепаратизму, співробітники міліції на чолі з начальником райвідділу Володимиром Бачуром змусили припинити роботу, затримали, обшукали службовий автомобіль і протягом кількох годин «відбирали пояснення» про мету приїзду та зустрічей з мешканцями району.

5 серпня в Одесі проросійські прихильники, активісти так званого руху «Кулікового поля» напали на кореспондентку одеського корпункту інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Радмелу Алієву через те, що на її мобільному телефоні була українська символіка.

Liked the article?
Help us be even more cool!