ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі та Запоріжжі затримано сепаратистських інтернет-агітаторів

05.03.2020, 10:30
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомляє про викриття в Одесі та Запоріжжі інтернет-агітаторів, які через соцмережі закликали до захоплення державної влади та порушення територіальної цілісності України. Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними слідства, зловмисники регулярно розміщували на персональних сторінках у заборонених російських соцмережах деструктивні матеріали. 

"Агітатори, зокрема, закликали до повалення конституційного ладу, пропагували ідеї насильницької федералізації та виходу південних областей зі складу України, підтримували ідею створення фейкової Новоросії. Контент вони отримували із пропагандистських інтернет-видань країни-агресора та сайтів бойовиків так званих "Л/ДНР", – повідомляє СБУ.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів проваджень правоохоронці виявили мобільні гаджети та комп’ютерну техніку з матеріалами, що підтверджують протиправну діяльність. 

Наразі слідчі органів державної безпеки повідомили мешканці Одеси про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 109 ("Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади") Кримінального кодексу України. 

Дії жителя Запоріжжя кваліфіковані за ч. 1 ст. 110 ("Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України") ККУ. Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру.

Liked the article?
Help us be even more cool!