ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі судитимуть охоронців "Муніципальної варти", які кийками побили журналістів

17.10.2018, 12:56

Прокурори Одеської місцевої прокуратури №3 спрямували до суду обвинувальні акти стосовно двох співробітників комунальної установи “Муніципальна варта”, які побили журналістів газет “Суспільний прибій” та “Нерозкриті злочини” в Одесі 13 липня.

Як повідомляється на сайті прокуратури Одеської області, вказані працівники обвинувачуються в умисному заподіянні ушкоджень журналістам під час здійснення ними професійної діяльності (ч. 2 ст. 345-1 КК України).

За даними слідства, у липні цього року по вул. Некрасова, 1, двоє представників “Муніципальної варти” побили гумовими кийками кореспондента газети “Суспільний прибій” та редактора газети “Нерозкриті злочини” під час проведення ними журналістських розслідувань.

Крім того, слідство з’ясувало, що один із працівників комунальної установи розпилив в обличчя редактору газети сльозогінний газ.

Як повідомляв ІМІ, у центрі Одесі 13 липня на одній з парковок на вулиці Некрасова сталася сутичка між представниками “Муніципальної варти” та журналістами.

За фактом інциденту поліція порушила кримінальну справу за трьома статтями Кримінального кодексу: ч. 2 ст. 296 ("Хуліганство"), ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів") та ст. 345-1 ("Погроза або насильство щодо журналіста").

Унаслідок нападу постраждали головний редактор газети “Нерозкриті злочини” Костянтин Слободянюк та двоє журналістів з газети “Общественный прибой” - Мирослав Бекчів та Віталій Ткаченко.

Liked the article?
Help us be even more cool!