ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі розпочався суд у справі про викрадення росіянами блогерки з Херсона

26.06.2023, 13:33
Фото – фейсбук Юрій Білоус
Фото – фейсбук Юрій Білоус

В Одесі розпочався судовий процес у справі про викрадення російськими окупантами виховательки дитсадка та блогерки з Херсона Олени Наумової, яку 11 днів утримували в підвалі за її проукраїнську позицію. Про це повідомив її адвокат Юрій Білоус у фейсбуці, пише “Детектор медіа”.

“Перебуваючи в окупованому Херсоні, вона відкрито висловлювалася проти російської окупації, проводила стріми в TikTok, допомагала людям у місті. В Одесі ми розпочали судовий процес у справі про воєнний злочин проти Олени”, – йдеться в повідомленні.

Білоус додав, що згодом він інформуватиме про розгляд справи.

Окрім цього, сама Олена Наумова щоденно проводить прямі трансляції на своїй тікток-сторінці.

Як повідомляв ІМІ, Олена Наумова знімала в TikTok проукраїнські ролики, де розповідала про життя в окупації, а також висловлювала підтримку Україні. Російські військові викрали її 23 серпня 2022 року з її будинку в Херсоні. 6 вересня її звільнили. Згодом окупанти відпустили Наумову, змусивши записати відео з вибаченнями перед армією РФ.

Повторне викрадення блогерки, як виявилося, було інсценуванням, це тоді підтвердив її син. За словами Миколи, 19 вересня представники окупаційної влади (Микола називає їх “кураторами”) запитали Олену, чи готова вона виїхати на вільну українську територію. Жінка погодилась, і відтоді близькі її не бачили.

Liked the article?
Help us be even more cool!