ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі під час акції "Femen" охоронці кінофестивалю перешкоджали журналістам

15.07.2014, 11:57

14 липня в Одесі співробітники охорони Одеського міжнародного кінофестивалю перешкоджали журналістам під час акції активісток руху «Femen» і перфоменсу від прихильників «Креативна молодь +» за участю «мужика в стрінгах» Євгена Довлатова.

Інцидент стався біля кінотеатру “Родина”, де в рамках кінофестивалю демонструвався фільм «Я - FEMEN».

Євген анонсував, що його акція спрямована на підтримку українського режисера Олега Сенцова і одночасно - жіночого руху, засновником якого він себе вважає. У призначений час Довлатов прийшов до кінотеатру з кількома однодумцями і гаслом «Сенцов живи, Путін помри!», Після чого облив себе червоною фарбою, і за допомогою засобу для зняття лаку і запальнички намагався підпалити тканину, на якій сам сидів.

Невдалу спробу публічного самоспалення припинив один з охоронців. Не економлячи на нецензурну лексику, він прогнав «Креативну молодь +» з ганку кінотеатру.

Через 15 хвилин на публіці з'явилися вже дівчата з «Femen», які за традицією оголили груди з гаслом «Free for Nadya» на ній. Так активістка висловила протест російській стороні проти дій щодо військової льотчиці Надії Савченко, яка нині з незрозумілих обставин виявилася укладеної Воронезького СІЗО. У цей момент до неї підбіг Довлатов, став обіймати й піднімати на руки.

Після цього з будівлі кінотеатру вийшли шість охоронців, які почали вже скручувати Євгена Довлатова та заважали роботі журналістів. Під дії агресорів потрапили журналісти телеканалу «Третій цифровий», фотокореспонденти «Комсомольської правди в Україні» та «Думская.net».

«Коли вони скрутили Довлатова і потягли по асфальту, також заважали нам знімати, штовхалися, блокували нас, били по техніці - намагалися перешкоджати журналістській діяльності», - заявив кореспондент “Комсомолки” і “Одеса Медіа” Максим Войтенко.

В коментарі ІМІ Максим Войтенко розповів, що він мав намір фотографувати, як охоронці схопили Довлатова, але охронці не давали йому виконувати свої професійні обов'язки. При цьому охоронці були без бейджів та не представилися. Не зважаючи на те, що Максим мав фестивальну акредитацію та редакційне завдання, вони почали вихоплювати камеру із його рук та не давли проводити зйомку. Журналісти телеканалу "3-й цифровий" зняли це на відео та дали згоду виступати свідками.

За даним фактом Максим Войтенко звернувся до Приморського райвідділку міліції та написав заяву про перешкоджання професійній діяльності. За словами журналіста, заяву приймали не охоче, і вдалося це зробити тільки завдяки втручанню пресслужби УВС, до якої звернувся особисто Максим. Також він розповів, що через деякий час біля Приморського відділення міліції, був помічений автомобіль начальника служби охорони кінофестивалю.

Думская, ІА “Одеса-медіа”, ІМІ

Liked the article?
Help us be even more cool!