ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі охоронці перешкоджали знімальній групі "Думської TV"

11.09.2019, 17:27
Фото – dumskaya.net
Фото – dumskaya.net

В Одесі охоронці житлового комплексу “Одеські традиції” не пропускали знімальну групу програми “Архітектурний патруль” "Думської TV" на територію комплексу для відеознімання сюжету. Інцидент стався 4 вересня. Про це повідомила у фейсбуці ведуча програми Анастасія Большедворова.

Охоронці мотивували недопуск тим, що територія житлового комплексу є приватною, йдеться у відео, яке журналістка виклала в мережі. Незважаючи на спротив охоронців, знімальній групі вдалося пройти на територію ЖК. Надалі невідомі особи, які назвалися місцевими мешканцями, заблокували журналістку в під'їзді будинку та, за словами ведучої програми, силою відштовхували її від дверей, залишивши синці на руках. Крім того, невстановлені особи не дали можливості зайти до будинку оператору телеканалу.

Знімальна група викликала поліцію, яка припинила конфлікт, але журналісти так і не змогли завершити запланованого знімання програми на території житлового комплексу.

Як повідомила Анастасія Большедворова представнику ІМІ в Одеській області, редакція телеканалу вирішила не писати заяви до правоохоронних органів, а оскаржити дії охоронців ЖК в суді.

Медіаюрист ІМІ Роман Головенко вважає, що юридично власник може обмежити доступ сторонніх, крім визначеного ним кола осіб, на свою територію. “За наявності переважаючого суспільного інтересу журналісти можуть проводити зйомку навіть на приватних територіях, але тут він доволі розмитий (ситуація неургентна, нестачу життєвого простору в ЖК може бути зафіксовано фотознімками будь-кого з мешканців)”, – коментує ситуацію Роман Головенко.

Медіаюрист Алі Сафаров зазначає, що вхід у двір не закрито для сторонніх, немає паркану-хвіртки тощо. “Тож двір не є приватною територію, тільки в сам будинок не пускати журналістку було б законно, а не пускати у двір – це перешкоджання”, – вважає Алі Сафаров.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!