ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі охорона Президента силою вивела з території прес-конференції фрілансера Odessa Daily

11.04.2015, 21:49

В Одесі співробітники Управління державної охорони силою вивели із заходу за участі Президента Петра Порошенка місцевого журналіста - фрілансера видання Odessa Daily Євгена Когана. Про це «Телекритиці» повідомив прес-секретар Одеської обласної державної адміністрації Микола Покровський.

Прес-конфренція за участі Порошенка проходила 10 квітня на Одеському морському вокзалі. Євген Коган, якому відмовили в акредитації, разом із велосипедом піднявся на балкон будівлі морвокзалу. Перед появою корабля із Президентом охоронці з УДО схопили чоловіка і силою стягли його донизу. За 15 хвилин Євген Коган залишив територію прес-конференції.

За словами Покровського, журналіста охоронці вивели через те, що він оголосив, що під час появи Президента почне кричати. «Цей чоловік неодноразово неадекватно поводив себе під час прес-заходів, - додав Микола Покровський. - Наприклад, він може собі дозволити під час прес-конференції лягти на підлогу». Також Покровський додав, що Євген Коган називає сеье журналістом і пред'являє ксерокопію протермінованого посвідчення.

Прес-служба ОДА подала перелік журналістів для акредитації на прес-конференцію, однак потім прізвище журналіста було виключене цього списку, пояснив Микола Покровський.

Головний редактор Odessa Daily Леонід Штекель, від якого Євген Коган акредитовувався на прес-конференцію, сказав, що він не заперечував, що Коган піде на цей захід як представник видання. «Він не пише для нас, однак співпрацює з виданням - передає новини телефоном», - розповів Леонід Штекель. Він акцентував що охорона тягла Євгена Когана по підлозі і в нього лишилися подряпини.

У свою чергу Євген Коган наголосив, що від початку робив усе, щоби не порушувати громадський порядок. «Я зателефонував до Миколи Покровського й попросив акредитувати мене. Він не заперечував. Про те, що мене не акредитовано, я дізнався вже, коли прийшов на прес-конференцію», - розповів Коган.

За його словами, за годину до початку заходу він вирішив піднятися на балкон будівлі. Хвилин за двадцять до того, як мав підійти корабель із Президентом на борту, чоловіки у цивільному почали вимагати, щоби він пішов, розповів Євген Коган. «Я повідомив, що, якщо комусь заважаю, то піду. Але попросив на диктофон пояснити, чому саме я маю зробити це. Після цього полковник міліції почав мені пояснювати, чому», - додав він. Тоді, каже Євген Коган, чоловіки в цивільному - як він припускає, співробітники УДО - почали його обшукувати. «Коли обшукували третій раз, я почав боятися, що мені щось підкинуть, і закричав. Тоді п'ять-шість чоловіків схопили мене та мої речі й потягли донизу, подалі від прес-конференції», - розповів Євген Коган. Він наголосив, що після інциденту ніхто з охорони Президента перед ним не вибачився, «за винятком одного з цих чоловіків, який зробив це без особливої поваги».

Коментуючи слова Микола Покровського про стиль його поведінки під час прес-заходів, Євген Коган наголосив: «Я не те, щоби спеціалізуюся на епатажі. Але якщо не погоджуюся з чимось, не мовчу. Наприклад, якщо перед початком прес-конференції журналістів просять стати під стіною й почекати з годину, я дійсно можу поцікавитися, де передбачені для очікування стільці, а тоді й лягти - на знак протесту».

Одеські журналісти, зокрема Зоя Казанжи, розповіла, що Євген Коган належить до числа людей, які намагаються активно відвідувати прес-заходи, але нічого не публікують про них, як і загалом не пишуть журналістських матеріалів.

Liked the article?
Help us be even more cool!