ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі невідомий перешкоджав журналістам "Думської ТБ" знімати в ігровому клубі

09.08.2019, 10:58
Фото - скріншот з відео dumskaya.net

В Одесі 8 серпня невідомий чоловік напав на знімальну групу “Думської ТБ” під час прямої трансляції в ігоровому клубі “Лотомаркет”, повідомляє “Думська”.

Як зазначає видання, коли нападник дізнався, що йде пряма трансляція, почав погрожувати.

“Якщо я побачу себе на екрані телевізора, ми матимете дуже велике ннеприємності”, - сказав чоловік журналістці, яка підійшла до нього і хотіла поспілкуватися щодо можливої легалізації азартних ігор.

Через мить він відібрав у оператора пристрій, яким велася зйомка. В результаті інциденту була пошкоджена апаратура.

Журналісти звернулися до поліції щодо цього інциденту.

Юрист ІМІ Алі Сафаров зазначає, що дії особи, зафіксовані у відеоматеріалі, мають ознаки перешкоджання законній журналістській діяльності і погрози журналістам.

“Відповідно до статті 21 Закону України “Про інформацію” інформація з обмеженим доступом, зокрема конфіденційна інформація – це інформація, доступ до якої обмежено фізичною або юридичною особою. Наприклад на приватній території може бути обмежена фото- та відеозйомка. Проте таке обмеження має бути визначено юридичною особою, в даному випадку клубом, і має доводитись до відвідувачів зрозумілим і ефективним способом, наприклад за допомогою знаку з перекресленим фотоапаратом чи чимось подібним. При чому навіть якщо зйомка в приміщенні заборонена, але журналісти фіксують правопорушення – відповідно до частини четвертої статті 21 Закону України “Про інформацію” журналісти діють правомірно”, - зазначив Алі Сафаров.

Він зазначив, що застосування сили, нанесення побоїв, пошкодження майна, зокрема знімальної техніки, в будь-якому разі є протиправним діянням, окрім випадків самооборони. 

“Тож навіть якщо це було дійсно приватне приміщення, і в ньому дійсно була заборонена зйомка, і про цю заборону доводилося відвідувачам – застосування сили і пошкодження майна не були правомірним способом реагування. Дії особи, зафіксовані у відеоматеріалі, мають ознаки перешкоджання законній журналістській діяльності і погрози журналістам, тобто кримінальних правопорушень, передбачених статтями 171, 345-1 Кримінального кодексу України”, - сказав юрист ІМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!