ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі невідомі погрожували журналістам "СтопКору" та пошкодили автомобіль

01.07.2019, 10:49
Фото – stopcor.org

В Одесі 27 червня невідомі молодики погрожували знімальній групі “Стоп корупції” та протаранили автомобіль. Про це повідомляється на сайті “СтопКору”.

Інцидент стався під час підготовки чергового сюжету про діяльність голови Київського районного суду Одеси Сергія Чванкіна. 

Журналісти проєкту пов’язують напад зі своїм розслідуванням щодо зловживання службовим становищем та декларування неправдивої інформації з боку голови Київського районного суду Одеси Сергія Чванкіна. Як пише видання, незадовго до наїзду на авто знімальної групи медійники потрапили на територію елітного ЖК “Оазис”, у якому суддя купив маєток вартістю мільйон доларів.

“Журналістам вдалося зафільмувати будинок в елітному ЖК “Оазис”, де мешкає суддя, після цього за знімальною групою був “хвіст”, а вже біля будівлі суду в припарковане авто влетіла “копійка”. Причому наш колега-водій перебував у цей момент у салоні машини”, – пише видання.

Як розповів водій, який перебував під час наїзду всередині автомобіля, ДТП було влаштовано навмисно.

“Я сидів на водійському місці й відчув удар. Червоний автомобіль марки “Жигулі” “прочесав” ліву сторону повністю. Після цього він проїхав 3-4 метри вперед і зупинився”, – зазначив він.

На думку журналістки Асі Шевченко, за цим може стояти суддя Сергій Чванкін.

“Ми вважаємо, що за тараном нашої машини стоїть суддя Чванкін. Адже наїзд стався після зйомок його елітного будинку і саме біля суду, який він очолює”, – зазначила журналістка “СтопКору” Ася Шевченко.

Журналісти викликали на місце поліцію.

Поліція кваліфікувала подію за ч. 1 ст. 345-1 ("Погроза або насильство щодо журналіста") Кримінального кодексу України, повідомляється на сайті Нацполіції в Одеській області.

До поліції звернулася кореспондент одного з видань із заявою про пошкодження службового автомобіля та погроз з боку невідомих осіб на адресу учасників проєкту журналістських розслідувань.

“Заявниця повідомила, що під час здійснення ними професійної діяльності невідомий на автомобілі ВАЗ скоїв навмисний наїзд на транспортний засіб знімальної групи, припаркований біля адмінбудівлі суду. Всередині транспортного засобу перебував лише водій. Внаслідок події пошкоджено ліву бокову частину автомобіля, водій не постраждав”, – зазначає поліція.

За словами заявниці, під час цієї події вона та оператор перебували в приміщенні суду. Після їхнього повернення до машини 30 невідомих осіб висловили на їхню адресу погрози насильством.

Наразі поліція встановлює особи зловмисників та обставини події. Триває слідство.

Liked the article?
Help us be even more cool!