ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі напали на журналістку-фрілансерку

06.09.2018, 14:03
Фото - Фейсбук Олена Балаба

Одеська поліція відкрила кримінальне провадження за фактом погроз та насильства щодо членкині НСЖУ, журналістки-фрілансерки Олени Балаби 31 серпня в Одесі. Про це ІМІ повідомила 6 вересня Олена Балаба, надавши копію витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Згідно з інформацією з витягу, Балаба 31 серпня звернулася з заявою до чергової частини Приморського відділку поліції про побиття громадянкою Марією Огнєвою.

У своїй заяві Балаба “просить прийняти міри правового характеру до Огнєвої Марії Аркадіївни, яка 31.08.2018 р. приблизно о 19 годин 30 хвилин, перебуваючи за адресою м. Одеса, вул. Некрасова, буд. 5, умисно заподіяла легкі тілесні ушкодження у вигляді нанесення ударів в область тулуба та спини заявниці у зв’язку  із здійсненням нею журналістської професійної діяльності”.

Поліція кваліфікувала подію за статтею ч. 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України ("Погроза або насильство щодо журналіста").

Як розповіла ІМІ Олена Балаба, вона висвітлювала події із захопленням Одеського художнього училища ім. Грекова.

“Я знімала на камеру будівництво у дворі. У кадр потрапила Марина Огнєва. Спочатку вона кинулася бити мене шматоком арматури. А потім почала відбирати фотоапарат, який висів у мене на шиї”, – розповіла Балаба.

При цьому вона додала, що поліцейські, які бачили напад, навіть їй не допомогли, а зробили це мешканці двору.

Після того Олена Балаба поїхала в райвідділок поліції писати заяву про напад.

Також вона звернулася до лікарів, які діагностували їй легкі тілесні ушкодження.

Liked the article?
Help us be even more cool!