ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі на одній з парковок сталася сутичка між охороною та журналістами (оновлено)

13.07.2018, 14:05

У центрі Одесі 13 липня на одній з парковок на вулиці Некрасова сталася сутичка між представниками охорони та журналістами. Про це повідомляється на сайті ГУНП Одеської області.

За попередньою інформацією, під час сутички учасники інциденту розпилювали у бік своїх опонентів газ.

Наразі вирішується питання  про внесення відомостей за вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.4 ст.296 (хуліганство) та ч.2 ст.345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

На місці працюють поліцейські. Обставини події встановлюються.

Як повідомив Громадському радник глави поліції Одеської області Руслан Форостяк, двом співробітникам “Муніципальної охорони” вручили підозри через сутички з журналістами в центрі Одеси, унаслідок яких постраждали щонайменше двоє працівників ЗМІ.

За фактом інциденту поліція порушила кримінальну справу за трьома статтями Кримінального кодексу: ч.2 ст. 296 (Хуліганство), ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ст. 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста).

Як розповів Форостяк, 13 липня на вулицю Некрасова приїхала “Муніципальна охорона”, яка за відповідним рішенням влади міста мала законні підстави демонтувати паркувальні огорожі, які належали одній з адвокатських компаній.

“Однак вони нічого не пояснили, не продемонстрували рішення та документи. А адвокатська компанія почала супротив, залучила громадськість, журналістів, тобто у них була така лінія захисту. Що спровокувало конфлікт. Тут обидві сторони несуть відповідальність, у діях обох сторін конфлікту є ознаки правопорушення (виправлено від 14 липня - ред.)”, — сказав Форостяк.

Він наголосив, що першими конфлікт спровокували власники паркувальних огорож. Поліція встановила особу, яка спровокувала сутички.

“Ця особа не має стосунку до журналістів та громадськості і зараз переховується”, - наголосив радник глави поліції області.

За його словами, унаслідок сутичок щонайменше двоє журналістів звернулися по медичну допомогу - вони отримали легкі тілесні ушкодження.

“Але самі дії журналістів теж заслуговують на увагу. Вони теж діяли не найкращим чином. Один з постраждалих журналістів стояв подалі та просто висвітлював події. А інші ж були учасниками події, тобто вступали в діалог, у фізичне протистяння та також застосовували газ”, - наголосив Форостяк.

У їхніх діях вбачають хуліганство. Чи будуть журналістів притягувати до відповідальності, Форостяк не відповів та послався на подальше розслідування справи.

Як заявив головний редактор газети “Нерозкриті злочини” Костянтин Слободянюк, унаслідок сутичок постраждав він та ще двоє журналістів з газети “Общественный прибой”.

Згідно з інформацією газети “Нерозкриті злочини”, нападу передував конфлікт на вулиці Некрасова між муніципальною охороною та співробітниками адвокатської компанії “Редут”.

Як повідомила ІМІ головний редактор газети “Общественный прибой” Дарина Каруна, під час нападу постраждали два журналіста їхнього видання. Зокрема, Мирослав Бекчів та Віталій Ткаченко. Також, додала вона, постраждав головний редактор “Нерозкриті злочини” Костянтик Слободянюк.

“Що стосується пошкоджень журналістів, то Слободянюка легкі тілесні з опіком очей, а у Бекчіва Мирослава - закрита черепно мозкова, опіки очей та сліди удушення”, - розповіла вона.

Крім того, повідомила головний редактор, на даний момент прокуратура вручила вже три підозри співробітникам КП “Муніципальна варта”, двом обрано запобіжний захід 60 діб домашнього арешту.

Liked the article?
Help us be even more cool!