ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі до 10 років в’язниці засудили російського пропагандиста за підготовку диверсій

09.06.2023, 10:11

Приморський районний суд міста Одеси визнав російського пропагандиста винним у сприянні вчиненню терористичного акту та засудив до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Odesa Online з посиланням на пресслужбу УСБУ в Одеській області.

Слідство встановило, що уродженець Дніпра, бувши затятим прихильником Антимайдану та не погоджуючись із ідеями Революції гідності та політикою влади 2014 року поїхав на постійне проживання до росії. Потім він прибув на тимчасово окуповану територію Луганської області та очолив так зване гуманітарне управління "міністерства оборони ЛНР".

Намагаючись втілити план створення "новоросії", він у квітні-червні 2014 року завербував двох мешканців Одеси на вчинення диверсій та терактів. Вони мали збирати інформацію про місцевість, фотографувати об’єкти інфраструктури, стежити за проукраїнськими активістами та офісами проукраїнських громадських об’єднань в Одесі. Крім того, його цікавила інформація про суспільно-політичну ситуацію в місті та настрої одеситів після трагічних подій 2 травня 2014 року.

Завербовані одесити отримували від куратора гроші, комп’ютерну техніку, засоби конспіративного зв’язку, зброю та сировину для вибухівки. Проте в червні 2014 року на стадії підготовки злочинів їх затримали співробітники СБУ.

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну пропагандиста регулярно цитують росЗМІ, називаючи військовим експертом.

Вироком суду зловмисника визнано винним за ч. 2 ст. 258-4 (сприяння вчиненню терористичного акту за ознаками вербування кількох осіб) Кримінального кодексу України та засуджено до 10 років позбавлення волі.

Початок терміну відбування покарання засудженому обчислюватимуться з дати його затримання та реального виконання покарання. 

Liked the article?
Help us be even more cool!