ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ОБСЄ зауважили, що український інфопростір не вільний від російського впливу

23.04.2019, 15:09
Фото - скріншот з відео Радіо Свобода

Міжнародні спостерігачі не зафіксували прямого втручання Росії у день виборів в Україні, але український інформаційний простір не вільний від російського втручання.

Про це сказав лідер короткотермінової місії спостерігачів ОБСЄ та президент Парламентської асамблеї ОБСЄ (Грузія) Ґіорґі Церетелі, повідомляє Радіо Свобода.

“Ми не помітили чітких доказів втручання, таких як перешкоджання виборчому процесу чи кібербезпеці. Але сьогодні втручатися дуже легко через пропаганду, дуже легко через соціальні мережі. Ми не можемо сказати, що український простір вільний від російського втручання, звичайно, таке могло бути. Як це вплинуло на процес? Я не можу цього сказати зараз. Як міжнародні спостерігачі у день виборів ми не бачили таких доказів”, – сказав Церетелі.

Також Ґіорґі Церетелі заявив, що вибори в Україні можуть стати зразком для держав регіону.

“Україна – велика і важлива держава через свій потенціал, це стосується і внеску у регіональну безпеку, і економічних можливостей. Але сьогодні перед Україною постало багато викликів, це і збройний конфлікт, і анексія Криму. Те, що Україна в таких складних обставинах так добре провела вибори – це дуже гарний приклад. Думаю, що це буде моделлю для багатьох інших держав регіону”, – сказав Ґіорґі Церетелі.

На його думку, в українців після виборів є нові можливості долати виклики, такі як корупція, бідність і наслідки агресії.

22 квітня представники ОБСЄ, ПАРЄ та Європарламенту заявили у Києві, що президентські вибори в Україні були конкурентоспроможними і відбулися з повагою до фундаментальних свобод.

Liked the article?
Help us be even more cool!