ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ОБСЄ звернулись до Лаврова щодо затримання Сущенка

11.10.2016, 14:36

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович звернулася до міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова щодо затримання у Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка. Про це Міятович повідомила 11 жовтня в Києві під час зустрічі з активом Національної спілки журналістів України, повідомляє Укрінформ.

За її словами, “дуже багато людей займаються цим питанням, воно постійно під контролем, але проблема дуже складна і делікатна”.

Міятович сказала, що вона постійно підтримує зв’язок з російськими високопосадовцями. “Найголовніше зараз - забезпечити його (Романа Сущенка - ред.) безпеку,  надання йому юридичної допомоги, щоб консул мав можливість доступу та спілкування з  ним”, - сказала представниця ОБСЄ.

Також Міятович сказала, що треба докладати всіх зусиль для звільнення Сущенка.

Як повідомляв ІМІ, 3 жовтня українське національне агентство “Укрінформ” заявило про неправомірне затримання 30 вересня у Москві (Росія) власного кореспондента агентства у Франції Романа Сущенка за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ Росії підтвердила затримання кореспондента українського національного агентства “Укрінформ” Романа Сущенка. ФСБ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”, ведеться слідство.

1 жовтня Лефортовський суд Москви заарештував на два місяці громадянина України, кореспондента “Укрінформу” Романа Сущенка, обвинуваченого в шпигунстві.

Захист затриманого в Москві за звинуваченням у шпигунстві громадянина України, кореспондента “Укрінформу” Романа Сущенка заперечує його причетність до шпигунської діяльності.

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” закликає Росію негайно звільнити журналіста українського інформаційного агентства “Укрінформ” Романа Сущенка, якого було заарештовано за звинуваченням у “шпигунстві” в Москві 30 вересня.

Заява ФСБ Росії про нібито причетність кореспондента Укрінформу Романа Сущенка до Головного управління розвідки Міноборони України абсолютно не відповідає дійсності.

Захист оскаржив рішення Лефортовського суду Москви про арешт кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка.

5 жовтня Верховна Рада закликала парламенти країн Європейського Союзу, США, Канади і Японії консолідувати зусилля щодо звільнення українських журналістів Романа Сущенка та Миколи Семени та засудити дії Російської Федерації, які грубо порушують права людини.

7 жовтня російське слідство пред’явило офіційне звинувачення в шпигунстві громадянинові України, журналісту агентства “Укрінформ” Роману Сущенку.

Liked the article?
Help us be even more cool!