ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ОБСЄ засудили онлайн-погрози директорці ІМІ Оксані Романюк

20.09.2018, 11:56
Фото - detector.media

Обурливі онлайн-залякування та погрози на адресу виконавчого директора Інституту масової інформації (ІМІ) Оксани Романюк мають бути припинені, а українська влада має провести відповідне розслідування та забезпечити їй безпеку. На цьому наголосив представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір на своїй сторінці у Twitter, повідомляє Укрінформ.

“Жахлива хвиля онлайн-залякувань та погроз стосовно Оксани Романюк - директора Інституту масової інформації, важливого партнера та довготривалого партнера офісу ОБСЄ з питань свободи преси в Україні. Ці обурливі напади та погрози мають бути припинені. Я очікую від влади розслідування та вжиття всіх необхідних заходів для забезпечення її безпеки”, - йдеться у повідомленні.

Виконавчий директор ІМІ Оксана Романюк 19 вересня ввечері повідомила на своїй сторінці у Facebook, що джерелом погроз вважає “дезінформаційні і маніпулятивні ролики проросійського ютуб-блогера Шарія”. За її словами, це почалося у відповідь на її критичні пости у соцмережі про Анатолія Шарія та “про клименківську партійну делегацію на конференції ОБСЄ”.

“Я не виключаю, що тиск на мене також інспірований цими людьми. Заяви до поліції я не подавала, тому поки розслідувати нічого. Але я веду переговори з юристами і експертами щодо можливих варіантів”, - йдеться у повідомленні.

Раніше на своїй сторінці у Facebook Романюк заявляла, що почала отримувати в приватних повідомленнях у соцмережі погрози після того, як звернула увагу на те, що під час щорічної наради ОБСЄ з людського виміру у Варшаві член російської делегації сказав про убивство ще живого проросійського блогера з України Анатолія Шарія, сплутавши його з вбитим журналістом Павлом Шереметом.

За її словами, нова хвиля погроз почалася після того, як Шарій опублікував відео, на якому є прихований запис розмови Романюк під час поїздки у таксі.

Liked the article?
Help us be even more cool!