ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ОБСЄ закликали зняти всі звинувачення з Миколи Семени

25.01.2017, 10:39

Представниця Організації з безпеки і співпраці в Європі з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович висловила стурбованість щодо переслідування кримського журналіста, автора Крим.Реалії Миколи Семени й погіршення ситуації зі свободою слова й вільними ЗМІ в окупованому Криму. Таку заяву Міятович зробила 24 січня на засіданні Постійної ради ОБСЄ, повідомляє Крим.Реалії.

Вона нагадала, що 20 січня Миколі Семені пред'явили звинувачення в “публічних закликах до дій, що порушують територіальну цілісність Російської Федерації”. Обвинувальний висновок слідував за публікацію статті, написаної журналістом, де він висловив свою думку про статус півострова. У разі визнання винним йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.

“Випадок Семени нагадує всім про довільну практику змусити замовчати своїх критиків у Криму. Переслідування журналістів за вираження своїх поглядів абсолютно неприйнятне. Я закликаю зняти всі звинувачення проти Семени”, – заявила Міятович.

Вона закликала “всіх тих, хто несе відповідальність за законність і порядок” в анексованому Криму й на окупованих територіях Донбасу “зупинити знищення свободи засобів масової інформації і зробити все можливе, щоб гарантувати безпеку журналістів”.

Міятович додала, що важко дати комплексну оцінку поточного стану справ зі свободою ЗМІ і взаємодіяти з журналістами в постраждалих від конфлікту районах України й у Криму, через труднощі в доступі і проблеми з безпекою.

Вона нагадала, що “доступ до інформації, плюралізм думок і безпека журналістів продовжують страждати в період кризи” і нагадала, що, “як і в Криму, в постраждалих від конфлікту районах України погіршення свободи слова й вільних ЗМІ є дуже тривожним”.

Міятович неодноразово піднімала питання переслідування в Криму журналіста Миколи Семени, а також проблем зі свободою вираження і ЗМІ в анексованому Криму.

Як повідомляв ІМІ, 20 січня в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про сепаратизм. За версією слідства, кримський журналіст “підготував статтю під назвою “Блокада – необхідний перший крок до звільнення Криму”, в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії”.

Фото - Крим.Реалії

Liked the article?
Help us be even more cool!