ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ОБСЄ закликали ретельно розслідувати загибель Щетиніна

30.08.2016, 10:43

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович закликала українську владу провести ретельне розслідування загибелі журналіста Олександра Щетиніна. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на заяву ОБСЄ.

“Обставини цієї трагедії повинні бути оперативно і ретельно розслідувані”, - заявила Міятович.

За її словами, смерть Щетиніна є “втратою для журналістського співтовариства”. Представник ОБСЄ закликала владу поліпшити “нестабільну ситуацію у сфері безпеки журналістів і повністю і ефективно вирішити проблему безкарності”.

Також Міятович висловила щирі співчуття родині журналіста, друзям і колегам.

Як повідомляв ІМІ, у ніч на 28 серпня в Києві у квартирі на Подолі знайдений мертвим з вогнепальним пораненням голови журналіст, засновник російського інформаційного агентства “Новий регіон” Олександр Щетинін.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (“Умисне вбивство”) КК України із додатковою правовою кваліфікацією “Самогубство”.

ГУ Нацполіції Києва розглядає основні версії смерті журналіста - самогубство чи вбивство через професійну діяльність.

Директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко заявив, що у слідства поки немає даних щодо насильницького характеру злочину.

Олександр Щетинін довгий час працював у Росії. В інтерв'ю українським ЗМІ називав себе опонентом режиму Володимира Путіна. Саме з політичних мотивів Щетинін переїхав до України ще у 2005 році і згодом отримав дозвіл на проживання там. У Києві Щетинін заснував українську версію інформаційного інтернет-видання “Новий регіон”.

На початку лютого 2014 року Олександр Щетинін заявив про своє звільнення з усіх займаних посад у російській редакції “Нового регіону” через “ситуацію, що склалася на Україні, і тиск, що посилюється з боку влади РФ”. Після він заявив, що займатиметься лише київською редакцією видання.

Також у лютому колектив кримської редакції РІА “Новый регіон” звільнився повним складом через зміну власником видання редакційної політики при висвітленні подій в Україні.

Згодом у редакції “Нового регіону” відбувся розкол - російська та українська редакції розділилися. З 18 травня “Новий регіон - Росія” працює за новим доменним іменем urfo.org.

Згодом Олександр Щетинін заявив, що вирішив відмовитися від російського громадянства.

Liked the article?
Help us be even more cool!