ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ОБСЄ вбивство шведської журналістки вважають прикладом загроз для всіх журналістів

28.08.2017, 12:34
Кім Волл, фото - @Expressen\Twitter

Представник Організації з безпеки і співпраці в Європі з питань свободи засобів інформації Арлем Дезір заявив, що вбивство шведської журналістки Кім Волл вказує на загрози, яких зазнають журналісти загалом, повідомляє Радіо Свобода.

“На жаль, журналістика є ризикованою професією для багатьох, хто нею займається. Ті, хто працюють на місцях подій, цілком заслуговують на повагу і захист громадськості. Журналістки-жінки особливо вразливі перед нападами й залякуваннями”, – заявив він.

Дезір також привітав те, як швидко і ретельно правоохоронці Данії розслідують убивство, і висловив упевненість, що винні будуть притягнені до відповідальності.

Нагадаємо, у Данії винахідник Петер Мадсен, якого підозрюють у вбивстві Кім Волл, відхилив висунені йому обвинувачення – в убивстві і нове, у знущанні з тіла. Він заперечив, що розчленував тіло журналістки, яке знайшли в морі 21 серпня без голови і кінцівок і 23 серпня ідентифікували. Він заявляє, що вона загинула внаслідок нещасного випадку на борту його приватного підводного човна, і він поховав її тіло в морі. За даними слідства, тіло було розчленоване свідомо.

30-річну журналістку Кім Волл востаннє бачили 10 серпня, коли вона у столиці Данії Копенгагені сідала на борт приватного підводного човна власного виробництва його винахідника Петера Мадсена, щоб ближче познайомитися з творцем судна, взяти в нього інтерв’ю і зібрати матеріали для статті про нього. Наступного дня човен затонув, його творця врятували і тоді ж узяли під арешт за підозрою в убивстві з необережності. Нині поліція припускає, що чоловік, відомий спалахами ексцентричної поведінки, сам затопив свій човен, усередині якого також знайшли сліди крові журналістки. На судовому слуханні про продовження йому запобіжного заходу у вигляді арешту наступного місяця обвинувачення йому планують змінити на свідоме вбивство. Його також збираються направити на психіатричне обстеження.

Liked the article?
Help us be even more cool!