ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ОБСЄ почали створювати місію з прав журналістів в Криму

31.05.2016, 11:28

Офіс уповноваженого ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович почав працювати над створенням спеціальної місії у Криму з прав журналістів. Таке рішення прийнято під час зустрічі у Відні керівників Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ), Національної спілки журналістів України та Спілки журналістів Росії, повідомляє Крим.Реалії.

Як повідомив голова НМПУ Юрій Луканов, до участі в місії планується запросити Міжнародну федерацію журналістів та інші міжнародні медійні організації.

За словами Дуні Міятович, місія в Криму повинна буде долати численні проблеми, зокрема, логістичні. Учасники зустрічі домовилися проводити постійні консультації в процесі створення місії.

У липні Дуня Міятович планує приїхати до Києва і провести зустріч з активом НМПУ і НСЖУ, щоб обговорити існуючі проблеми.

Заступник Генерального секретаря Міжнародної федерації журналістів Джеремі Діар сказав, що федерація “дуже зацікавлена ​​в створенні такої місії, щоб вирішувати проблеми, пов'язані з правами журналістів в Криму”.

За словами Луканова, з подібною ініціативою він виступив від імені двох українських журналістських організацій, НМПУ та НСЖУ, на з'їзді Європейської федерації журналістів у Сараєво.

“Сам факт початку роботи над створенням місії - ще не перемога. Місія - це інструмент, яким можна вдало скористатися, а можна не використати такий шанс. Ми повинні разом з кримськими журналістами докласти зусиль, щоб це стало успішним”, - сказав Юрій Луканов.

Також, за словами Луканова, до створення місії необхідно залучити кримських журналістів, що переїхали до Києва.

Нагадаємо, про зачистку інформаційного простору в Криму і репресії щодо місцевих журналістів на окупованому Росією півострові повідомили на заходах у рамках конференції ЮНЕСКО в Гельсінкі (Фінляндія), присвяченій Всесвітньому дню свободи преси.

Починаючи з 2014 року російська та підконтрольна РФ влада в Криму чинять тиск на незалежних журналістів, перешкоджають роботі незалежних ЗМІ, ініціюють кримінальні справи проти журналістів.

Українські та міжнародні правозахисні організації неодноразово просили надати доступ на півострів міжнародним спостерігачам.

Liked the article?
Help us be even more cool!