ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В.о. президента Молдови підписав закон про боротьбу з російською пропагандою

10.01.2018, 11:41
Фото - Фокус

Виконуючий обов'язки президента Молдови Андріан Канду підписав закон про боротьбу з російською пропагандою. Закон набуде чинності після опублікування в “Офіційному моніторі”, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Закон про внесення поправок до Кодексу про телебачення і радіо був у терміновому порядку ухвалений парламентом Молдови відразу в двох читаннях 7 грудня 2017 року. Він передбачає заборону на ретрансляцію в Молдові інформаційних, інформаційно-аналітичних, політичних і військових передач з країн, які не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення. Під дію закону підпадають програми російських каналів, які ретранслюють в Молдові.

Президент Молдови Ігор Додон двічі відхилив закон. Згідно із законодавством Молдови, президент може не оприлюднювати закон і повернути його в парламент лише один раз. Якщо ж парламент проголосує повторно, то глава держави зобов'язаний оприлюднити закон.

Згідно з рішенням Конституційного суду, якщо президент і після повторного голосування не оприлюднює закон, то, після спеціального звернення до Конституційного суду, відповідні повноваження президента переходять до голови парламенту, який може підписати указ замість президента.

Після звернення в Конституційний суд Молдови, повноваження президента перейшли до голови парламенту Андріану Канду, який підписав указ.

Відразу після рішення суду, президент Ігор Додон пішов у відпустку. Разом з сім'єю він проводить різдвяні канікули на одному з лижних курортів Австрії.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!