ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В МЗС відповіли телеканалу Al Araby, що українці не воюють на боці Ізраїлю

Катарський телеканал Al Araby випустив сюжет про нібито участь українців у боях у Газі на боці ізраїльських військ. В основі сюжету відео з нашоломної камери російськомовного бійця.

Про це пише "Бабель".

У відповідь речник відомства Олег Ніколенко написав у соцмережі Х, що Україна ніколи не відправляла своїх військових ні до Гази, ні до інших регіонів Близького Сходу.

Він припустив, що на відео можуть бути громадяни Ізраїлю українського чи слов’янського походження, але вони не мають жодного стосунку до української держави.

"Українська армія захищає свою територію від російської агресії", – підкреслив Ніколенко.

У правому верхньому куті відео видно, що його взято з Telegram-каналу з адресою cloudwalkerua. Цей канал веде Віктор Фрідман – уродженець Дніпра, який ще 2015 року переїхав до Ізраїлю і пройшов там службу в ЦАХАЛ.

Судячи з його соцмереж, після вторгнення Росії в Україну Фрідман повернувся боронити батьківщину. Він брав участь у боях за Київ, на Харківщині. Фрідман пише, що був бійцем Інтернаціонального легіону, підпорядкованого ГУР.

Після нападу ХАМАС усі відео Фрідмана були з Ізраїлю. Там він знову доєднався до ЦАХАЛ. Судячи з усього, він репатріант, громадянин Ізраїлю, тому воює в складі ЦАХАЛ легально, пише видання.

Liked the article?
Help us be even more cool!