ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В МЗС консульську інформацію для медіа коментуватиме ШІ-аватар

Вікторія Ші коментуватиме консульську інформацію для медіа. Фото – пресслужба МЗС

Міністерство закордонних справ України створило за  допомогою штучного інтелекту цифрову особу Вікторію, яка офіційно коментуватиме консульську інформацію для медіа, повідомила пресслужба МЗС.

Вікторію Ші створили на основі реальної людини – української співачки та інфлюенсерки Розалі Номбре. Вона погодилася pro bono (добровільно і безкоштовно. – Ред.) взяти участь у проєкті МЗС і виступити як прототип для представниці. 

“Важливо зазначити, що консульська представниця та її реальний прототип є двома різними особами, а з офіційними коментарями від імені консульської служби МЗС виступає лише цифрова особа Вікторія Ші”, – наголосили в МЗС.

Сама Вікторія Ші зазначила, що її робота полягатиме в донесенні до громадськості оперативної та перевіреної інформації консульського департаменту МЗС України. 

“Я повідомлятиму журналістам новини про роботу консулів із захисту прав та інтересів громадян України за кордоном, реагування на інциденти чи надзвичайні ситуації та інші новини”, – заявила представниця МЗС із консульських питань Вікторія Ші у своєму вітальному відеозверненні.

Її коментарі зʼявлятимуться на офіційних ресурсах МЗС України, вебсайті та сторінках у соцмережах, а також передаватимуться журналістам пресслужбою міністерства.

У Міністерстві закордонних справ зауважили, що передбачили кілька рівнів захисту Вікторії Ші від цифрових підробок. На кожному оригінальному відео консульської представниці розміщено QR-код, який веде на текстову версію того самого коментаря на офіційній сторінці МЗС. У разі відсутності такого QR-коду чи переходу на будь-який інший сайт відео не вважається достовірним.

“Крім того, консульська представниця не є заміною речника МЗС України. Після завершення терміну перебування на цій посаді Олега Ніколенка МЗС вже провело конкурс на заміщення цієї вакансії. Його переможець наразі вже визначений і проходить необхідні процедури спецперевірок”, – додали в міністерстві.

Як повідомляв ІМІ, 9 березня 2024 року Олег Ніколенко заявив про завершення роботи на посаді речника МЗС України, на якій пропрацював три з половиною роки. 

11 березня 2024 року стало відомо, що ексречник МЗС Олег Ніколенко став генконсулом України в Торонто.

Liked the article?
Help us be even more cool!