ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В МВС назвали фейком інформацію про контрабанду української зброї до Фінляндії

31.10.2022, 17:30

Інформація про нібито контрабанду української стрілецької зброї до Фінляндії виявилася фейком, і наразі фінське видання готує заперечення свого матеріалу, повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

"Кремлівські пропагандисти охоче провокують створення небезпечних міфів та вигадок про процеси, які відбуваються в Україні. Найсвіжіший приклад подібної інформаційної "багатоходівки" саме з таким очевидним прицілом з’явився у фінській пресі", – зазначили в МВС.

Йдеться про інтерв’ю видання Yle зі старшим комісаром Національного бюро розслідування (Keskusrikospoliisi) Крістером Альгреном.

Журналіст стверджує, що цей посадовець говорить про наявність у кримінальної поліції Фінляндії даних щодо ймовірності потрапляння зброї, призначеної для українських військових, до злочинних угруповань у цій країні. Ба більше, в матеріалі зазначено, що ця стрілецька зброя вже у Фінляндії і її знаходили й в інших скандинавських країнах.

У МВС України зазначили, що офіційно почали з’ясовувати правдивість викладених у цьому матеріалі даних у своїх фінських колег.

Останні заперечили існування фактів вилучення такої зброї українського походження на фінській території.

Відповідне розлоге заперечення вже наразі готує згадане фінське видання, адже є всі підстави вважати, що викладена в статті інформація "дещо додумана журналістом і не відповідає словам представника поліції, у якого брали інтерв’ю".

Також відсутність інформації про існування подібного каналу нелегального переміщення зброї з України підтвердили й представники правоохоронних органів інших країн.

Наразі для перевірки наведених в інтерв’ю фактів від МВС України надіслано запит до Фінляндії, Швеції, Данії за допомогою комунікаційної системи Європолу.

30 жовтня в інтерв’ю Yle зі старшим комісаром Національного бюро розслідування (Keskusrikospoliisi) Крістером Альгреном стало відомо про те, що кримінальна поліція Фінляндії має дані, які вказують, що зброя, призначена для українських військових, могла потрапити до злочинних угруповань у Фінляндії.

Liked the article?
Help us be even more cool!