ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Міноборони планують навчати українців стріляти

24.10.2022, 13:20
Фото – viking.com.ua
Фото – viking.com.ua

У Міністерстві оборони України через повномасштабне вторгнення Росії готують всеукраїнську програму з базового навчання населення стрілецьких навичок. Про це Міноборони повідомило ZN.ua.

У міністерстві прокоментували нещодавні заяви міністра оборони Олексія Резнікова, щодо потреби повного охоплення населення в навчанні стрілецьких навичок. Зазначається, що Генштаб створив проєкт Плану реалізації основних заходів з організації системи підготовки населення до національного спротиву в Збройних Силах України.

План передбачає:

  • напрацювання моделі базової загальновійськової підготовки громадян України до національного спротиву;
  • розроблення Інструкції з організації та проведення базової підготовки громадян України до національного спротиву та програми базової підготовки та підтримання навченості громадян України до національного спротиву.

Нагадаємо, раніше Олексій Резніков заявляв, що в Україні потрібно розвивати мережу стрільбищ, тирів, стрілецьких клубів, відповідних змагань, щоб кожен громадянин, який відповідає розумним вимогам, мав можливість навчитися користуватися зброєю.

У травні Міністерство внутрішніх справ спільно з Міністерством цифрової трансформації запустили в "Дії" опитування про обіг вогнепальної зброї серед цивільного населення.

Liked the article?
Help us be even more cool!